Wie zijn wij

De Videoclub Phoenix bestaat uit een aantal enthousiaste hobbyisten. We houden ons bezig met veel varianten die voor de amateurfilmer bereikbaar zijn. Vaak is dat het vastleggen van de vakantie, of een speciaal onderdeel van de vakantiebeleving. De familie, kinderen en kleinkinderen zijn ook vaak aanleiding om de camera te pakken.
Maar ook andere onderwerpen komen aan bod. Dat leidt vaak tot een goed opgezette documentaire. Anderen daarentegen vinden het leuker om een speelfilm te maken. Zij steken de koppen bij elkaar, bedenken een verhaal en gaan aan de slag.
Het maakt eigenlijk niet zo uit wat er wordt gefilmd. Als er maar wordt gefilmd.
Op de clubavonden bekijken we (als je dat tenminste zelf wil) de resultaten. Het komt ook voor dat iemand zegt: Ik heb wel beelden, maar nog lang geen film, of ik ben nog niet tevreden. Kan allemaal.
Samen zoeken we dan naar aanpassingen en/of oplossingen voor problemen. Er is technische kennis en hulp in huis voor beeld en geluid, terwijl anderen elkaar nuttige wenken proberen te geven over montage en artistieke vormgeving. Voor ons allemaal geldt, dat we van het bekijken en bespreken van elkaars beelden heel veel leren.
Uitgangspunt is daarbij – respect voor elkaars werk.
Door die manier van werken komt vaak heel wat leuks tot stand, waar ook anderen graag naar kijken.
Voorbeelden daarvan zijn op deze website te zien.

De club wordt ook wel door andere groepen gevraagd een belangrijke gebeurtenis vast te leggen.
Zo maakten we een documentaire over het gieten en ophangen van 3 nieuwe klokken in de Brielse Catharijnetoren.

Heb je ook videobeelden waar je wat meer mee wilt. Kom dan eens kijken. Eenmaal in de 14 dagen zijn we op dinsdagavond in De Gaffelaar in Zwartewaal te vinden. Van 19:30 uur tot 22.30 uur. Dan zie je hoe wij met elkaar en onze videobeelden omgaan.