Wat geweest is
en wat nu.

Zoals elke vereniging heeft ook de Videoclub Phoenix een moeilijke tijd achter de rug. Elkaar ontmoeten en praten over je hobby is een belangrijk aspect van onze club. Dat kon even niet meer. Maar we hebben er creatieve oplossingen voor gevonden. Met respect voor de veiligheidsmaatregelen en door gebruik te maken van moderne technieken hebben we elkaar kunnen helpen en zijn er toch nog samenwerkingprojecten uit gekomen.
1. Onmiddellijk na de lockdown van maart 2020 werd het initiatief genomen om een WhatsApp-groep op te zetten. Voor onze club is dat een onmisbaar communicatiemiddel gebleken.
2. Onze jaarlijkse vakantiefilmwedstrijd liep via de website. Ieder lid kon alle filmpjes bekijken en er zijn/haar oordeel over geven. Er kwam een winnaar uit. Je kunt de eerste 3 zien. Zie video’s.
3. We hadden een gezamenlijk opdracht: in groepjes van 3 mensen een bijdrage leveren aan de feuillefilm. Het project werd volgens het schema uitgevoerd. Over het resultaat waren de meningen verdeeld en zo hoort het af en toe ook.
4. Activiteiten op verzoek van buiten onze club waren er ook.
a. In het kader van 75 jaar Vrijheid werd een groot aantal filmpjes gemaakt. Deze reportages en interviews met oorlogsherinneringen waren te zien tijdens de expositie in de St. Catharijnekerk.
b. Toneelgroep De Komedianten kon door de coronacrisis niet optreden. Zij zochten naar een mogelijkheid om dat virtueel te doen. Leden van onze club namen de productie op en via de Stichting Kunst en Cultuur kwamen zij het internet op.

En wat nu dus ?
1. De clubavonden zijn voorlopig opgeschort. Daarvoor in de plaats komt de Virtuele Clubavond. Daar worden zoals op de gewone avond de filmpjes getoond. De anderen geven hun ( opbouwende ) kritiek en de maker gaat er verder mee aan de slag.
2. Samenwerken in kleine groepjes van 2 of 3 mensen (op gepaste afstand ) moet kunnen.
We hebben voorlopig 2 thema’s die op deze manier dicht bij huis kunnen worden uitgewerkt. Dat zijn:
a. We gaan filmpjes maken van de kernen op Voorne. Het geheel zal een beeld gegeven van ons eiland anno 2020/2021.
b. In 2022 viert Brielle het feit, dat het 450 jaar eerder als eerste stad werd bevrijd van de Spanjaarden. Zoiets laat je als Brielse Videoclub niet zo maar voorbij gaan.